Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Kép

Először is remélem értitek ezeket a képeket, akit ez is hidegen hagy, az milyen?
Lehet, hogy vannak akik azt mondják, hogy egy ország nem az alapterületétől függ, de őseinkkel akik vérüket adták e földért, elénk állnának mit mondanánk nekik? Á már leszarjuk az egészet? Hát nem.

 

Kép

 

Nos I. Világháborút lezáró "béke" abszolút felháborútó. az Osztrák-Magyar-Monarchiát önálló nemzetállamokra akarták szabdalni, de csak 2 darab jött létre. Magyarország és Ausztria. Az összes többi jelentős kisebbséggel bír, magyarokkal és osztrákokkal. Bár Ausztria is kapott tőlünk területeket. Magyarország ekkora mértékű csonkitása azért volt fontos, hogy ne jöhessen Közép-Európában egy Franciaországgal, vagy Angliával konkurens erős gazdasági hatalom. Ez még most is megy. (Gyár felvásárlások és bezárások.) Nos a következő személyekből állt a Trianonba kiküldött delegáció vezetője: Apponyi Albert. Nagyon tanult ember volt. Magyarország védőbeszédét ő mondta el, angolul, franciául, németül. A védőbeszéd 2 órás volt, egy idős ember mondta ezt el, gondoljunk bele, hány ember lenne mostanában erre képes. Természetesen mind hiába mondta, Teleki Pál földrajztudós is megcsinálta a vöröstérképet:.

Még le sem szarták. Innetől kezdve ez van. Így 1920 júnuis 4.-én. (források szerint dél körül) . Magyarország nagy részét elvették. 1910-ben hazánk 325.411 km2 volt. 242ezer km2-nyi területet vettek el tőlünk. Százalék arányban így néz ki: Ausztriához:2%, Csehszlovákiához:27%, Szerb-Horvát-Szlovén Királysághoz:27%,  Romániához 44%. Megmaradt területek 28%. Ez azért nagyon durva. Románia nagyobb területet kapott hazánkból, mint amennyi megmaradt nekünk. Aki Trianont igazságosnak tartja (mert van ilyen) , az gondolkozzon kicsit, ne csak a televíziót nézze!  Ráadásul csodálom, hogy nem tiltotta meg bizonyos párt, hogy megemlékezések legyenek!

 

Kép

 

 Azt gondolom, hogy ehhez tartozik az I. Világháború is, mert a honlapnak nem csak az a célja, hogy meggyőzzünk mindenkit az igazunkról. (nincs mit meggyőzni, aki nem gondolkodik így járt) 

 

 Akkor: I. Világháború
 (magyar szemszögből)

 

 Magyarország 1914. július 28.án csatlakozott a háborúhoz. Gavrilo Princip szerb diák megöli Ferenc Ferdinándot és feleségét. Tisza az ekkori miniszterelnök (tévhittel ellntétben háború ellenes volt) bele megy a háborúba, de tartott a románok támadásától. Az volt amivel meggyőzték, hogy Bulgária is be fog lépni a háborúba, így románia sakkban lesz tartva. Így az Osztrák-Magyar-Monarchia hadatüzen Szerbiának. Majd Orosz Cárság hadatüzen 1914. augusztus 1-jén nekünk. (Ők voltak Szerbia legkeményebb szövetségesei). Majd kilép a hármas szövetségből 1915-ben Olaszország, és elmegy nekik a hadüzenet. Aztán 1916. augusztus 27.-én, Románia hadat üzen. Ez év decemberében Bukarest kapitulál így a románok veszítenek igazából. (Akik 44%-ot kaptak földjeinkből). Magyarok rengeteg csatát nyertek első világháborúban. Mondjuk Gorlicei áttröés, vagy otrantói tengeri csata, de csak az van megtanítva, hogy (háború végén) Doberdóban kaptunk egy hatalmas vereséget. Hát igen ennyit erről... 1918. őszében pedig megtörténik a fegyverletétel. Az immáron Központi Hatalmak nevet viselő fél veszít. Magyarországot lerohanja a Kis-Antant illetve, francia katonák Szerbiából. Majd ugye őszirózsás forradalom. (Azért volt őszirózsa a jelkép, mert ilyenkor virágzott és jól látható volt, hogy ki van a forradalom mellet, mert feltűztek egy rózsát a sapkájukra.) Majd azok a magyarok, akik vesztettem, ismét több csatát is nyernek, benyomulnak vissza a saját területeinkre. Még ha ezt a vörös hadsereg csinálta, akkor is legalább a haza érdekében harcoltak és haltak meg. Ez egy pozitív pont a vörösöknek. (sok negatív mellett). Amikor a románok behatoltak Budapestre és a nemzeti múzeumot kezdté fosztogatni, akkor egy amerikai tábornok mentette meg a kincseket. Majd 1920-ban lezárul a háború. Magyarországot szinte megfolytják. Horthy-ra mondják, hogy büdös szélső jobb oldali, kormányzóként alig csinált valamit, végig a felelős kormányok tettek meg mindent, hogy rendbehozzák hazánkat.

 

Kép

Aki nem érttette meg még most sem , akkor nézze meg ezt a videót !